Töltsd le a flash playert, hogy megjelenjen a navigáció.
egészségpénztárak

ÚJDONSÁG!

Már Magyarországon is elérhetőek a fémmentes anyagból készült fogpótlások.


Mi a titok?
Egy forradalmian új anyag a cirkon-oxid!

Mi a cirkon?
A cirkon a szilikátok közé sorolható ásványi anyag. Oxigénnel alkotott vegyülete a cirkónium-dioxid vagy más néven, cirkon-oxid. Színe fehér, keménysége magas. Fizikai tulajdonságai alapján kiválóan alkalmas fogászati koronák és hidak készítésére.

Mitől más ez az anyag, mint az eddig használatos anyagtípusok?
A fogorvoslás különösen az implantológia illetve a fogpótlások területén az utóbbi években jelentős fejlődésen ment keresztül. A betegek részéről jogosan merült fel az igény, hogy a pénzükért, ne csak funkcionálisan kielégítő fogpótláshoz jussanak, hanem az esztétikus is legyen. A kutatások célja olyan anyagok felkutatása illetve előállítása volt, amelyek segítségével a betegek fokozott elvárásainak könnyebben meg tudunk felelni. A cirkon kedvező tulajdonságai már régóta ismertek voltak a kutatók számára, de keménysége miatt, a fogtechnikusok számára nem tudták megmunkálhatóvá tenni. A számítógép vezérelt ún. CAD-CAM technológia fejlődésével azonban lehetővé vált a cirkon precíz, individuális megmunkálása is.

Melyek a cirkonoxid-kerámia fogpótlások előnyei?
Az egyik legnagyobb előnye a színe. A hagyományos fém-kerámia fogpótlások esetében gyakori panasz volt az íny a koronák nyaki részénél fellépő szürkés elszíneződése. Ez a leggondosabb fogorvosi illetve fogtechnikusi munka mellett is esztétikai problémákat jelenthetett. A cirkonoxid-kerámia koronák esetében azonban ezt a gondot az anyag fehér színe kiküszöböli. Ezáltal lehetővé vált igazán természethű, az eredeti fogszínhez maximálisan hasonló fogpótlások készítése.

A másik fontos tulajdonsága, hogy nem okoz fémallergiát. Nem vezeti az elektromosságot, nem oldódik nyálban, azaz nincs fémes szájíz. Optimális védelmet nyújt a hideg-és melegérzékenységgel szemben és kizárja a korrózió lehetőségét is.

Hogyan készül a cirkon-oxid korona?
A megfelelő fogorvosi előkészítés után a fogakról a fogorvos lenyomatot vesz. Ezen minta alapján a fogtechnikus modellt készít, amit egy szkenner segítségével a számítógép monitorán láthatóvá tesz. Itt megtervezhető a kívánt korona vagy hídváz cirkonból. Az ellenőrzést követően a frézgép számítógép vezérléssel egy cirkon tömbből kifrézeli a korona vagy híd vázát. Ez a precíz sapka borítja majd a lecsiszolt fogakat. Erre a vázra égeti majd fel a fogtechnikus a rendelőben a pácienssel közösen kiválasztott színű leplező kerámiát. E munkafolyamat során adja meg a fogtechnikus az adott korona anatómiai formáját, transzparenciáját és fényét.

A végeredmény az eredeti fogaktól szinte sem alakjában, nagyságában, sem színében nem különböző fémmentes esztétikus fogpótlás!

Ön szerint melyik felső frontfog eredeti? A jobb vagy a bal oldali?
fémmentes fogpótlás

(Megoldás: bal)
Fémmentes fogpótlás

telefonszám: +36 30 6611766
Implantációs időpontegyeztetés
Nyitólap | Szolgáltatásaink | Implantáció | Magunkról | Egészségpénztárak | Partnereink | Kapcsolat
Copyright 2007 © fogbeultetes-kiskunfelegyhaza.hu Dr.Kincses Fogorvosi Magánrendelő | weblapkészítés fbo\git